Application Architect – Vilvoorde/Bornem

Statusbericht

Het webformuliercomponent campaignmonitor kan niet worden weergegeven

BD Groep bestaat uit 2 pijlers: BD Logistics, ons nationaal netwerk voor lokale logistiek met toegevoegde waarde, en BD myShopi, onze oplossingen voor consumentenactivatie.

BD Logistics is dé specialist in leveringen en ophalingen met toegevoegde waarde. Dankzij ons unieke netwerk van lokale depots bieden we ongeëvenaarde, fijnmazige toegang tot consumenten en bedrijven op het hele Belgische grondgebied. Zo bieden we onze klanten één nationaal aanspreekpunt voor al hun logistieke stromen.
Duurzaamheid staat centraal in onze aanpak. Door een slimme bundeling van goederen in de last mile dringen we het aantal logistieke bewegingen terug. Zo dragen we bij aan de leefbaarheid, veiligheid en mobiliteit in de steden en op het platteland. We investeren volop in een groene vloot.

BD myShopi heeft meer dan 50 jaar ervaring in logistiek en offline en digitale consumentenactivatie. Als nummer 1 omni-channel activatieplatform zorgt BD myShopi er via verschillende kanalen voor dat de consument geprikkeld wordt en actie onderneemt, in-home, on the go, in de brievenbus en in de winkel. Onze missie is dan ook ‘delivering activated consumers’. We distribueren wekelijks folders, samples en andere creatieve uitingen in 4,5 miljoen brievenbussen in België en plaatsen digitale cashbacks, folders of promoties op ons promoplatform myShopi dat al meer dan 2 miljoen keer werd gedownload in België. Traffic genereren naar fysieke winkels en webshops vormt meer dan ooit de kern van onze propositie.

Application Architect - Vilvoorde

Als Application Architect geef je verder richting aan de IT-architectuur, de ontwikkeling en implementatie van de ‘next generation’ systemen en applicaties in functie van huidige en toekomstige ontwikkelingsprocessen van BD myShopi en BD Logistics. .Dit voor zowel applicatie-, data-, infrastructuur-, als security architectuur ter ondersteuning van de diensten finance, logistiek, operations, marketing, HR, infrastructuur en IT.
 

Concreet houdt dit o.m. de volgende verantwoordelijkheden in:

 • Je ontwerpt IT-oplossingen met aandacht voor de functionele en niet-functionele vereisten van de verschillende projectteams en vertaalt deze naar een technische implementatiestrategie. Je behoudt hierbij steeds de focus op de behoeften van de interne klant.
 • Je bouwt mee aan ons applicatielandschap, bestaande uit on premise- en Cloud toepassingen en eigen ontwikkelde oplossingen.
 • Je definieert API services en MicroServices.
 • Je volgt het proces van behoefte-analyse tot implementatie.
 • Je behoudt overzicht en structuur in de applicaties en houdt deze tegen het licht van nodige optimalisaties.
 • Je identificeert en evalueert beveiligingsrisico’s en performance issues en je neemt tijdig actie om bij te sturen.
 • Je inspireert en informeert het eigen team en stake holders van andere departementen en zorgt voor de nodige buy-in.
 • Je bewaakt de transparantie van de technologische visie van BD myShopi / BD Logistics, alsook de haalbaarheid volgens timing en budgetten.
 • Je documenteert architectuurbeslissingen en bouwt de bestaande documentatie van het IT-landschap verder uit.
 • Je draagt actief bij tot de architecture governance door mee te werken aan de nodige governance en auditprocessen.
 • Je rapporteert aan de CIO.


JOUW PROFIEL     

We dragen de waarden Passie, Initiatief, Respect en Professionalisme hoog in het vaandel en we verwachten ook van onze nieuwe medewerkers dat ze deze waarden uitdragen zodat ze elk op hun beurt ambassadeurs voor BD Groep kunnen zijn.

Specifiek voor deze functie zijn we ook op zoek naar de volgende competenties:

 • Je hebt een hogere opleiding genoten (Bachelor / Master).
 • Je hebt min. 5 jaar relevante ervaring in een coördinerende rol als senior developer, senior business analyst of application architect.
 • Gezien je het snel evoluerende IT-landschap op de voet volgt ben je in staat adequaat in te spelen op trends en wijzigingen.
 • Dankzij je luisterend oor en goed begrip van de doelstellingen kan je bedrijfsnoden vlot vertalen naar technische toepassingen en duidelijk rapporteren over haalbaarheid en voortgang van het proces.
 • Je hebt ervaring met programmeren en je bent in staat ontwikkelaars te volgen en te instrueren  in diverse technologieën.
 • Je bent besluitvaardig en communicatief sterk: je bent betrokken en toont de nodige assertiviteit bij het verdedigen van beslissingen. Door je natuurlijke communicatiestijl en overtuigingskracht creëer je draagvlak voor je IT-oplossing bij de projectteams en business stakeholders.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit: je geeft blijk van een can-do-aanpak door zelf de handen uit de mouwen te steken wanneer nodig en gewenst.
 • Je hebt een goed begrip van technische bouwstenen zoals SOA en MicroServices. Kennis van EA modelleertalen en frameworks, zoals Archimate en TOGAF, is een pluspunt.
 • Je beschikt over sterke analytische skills en je hebt een scherp oog voor detail.
 • Je voelt je comfortabel in een snel veranderende werkomgeving.
 • Je neemt graag ownership, je bent service minded, zelfsturend en van nature een initiatiefnemer.
 • Je kan je uitstekend uitdrukken in het Nederlands en het Engels. Goede kennis van het Frans is een bijkomend voordeel.
 • Je hebt (conceptuele) kennis van o.a. volgende technologieën en tools:
 1. ESB (Mulesoft)
 2. Java, .Net, Python, …
 3. Agilepoint
 4. Jira, Jenkins
 5. Azure, AWS cloud services
 6. Microsoft Dynamics ERP en de Microsoft data stack (Ms SQL, SSIS, …)
 7. Oracle en PostgreSQL

Herken je je in bovenstaande beschrijving? Dan kijken wij alvast uit naar jouw kandidatuur!

WIJ BIEDEN

Je komt terecht in een organisatie in volle change waardoor je de kans krijgt om een direct zichtbare bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers. Initiatief wordt dan ook oprecht gewaardeerd. Een sterke teamspirit is eigen aan onze onderneming.
Als medewerker van BD myShopi en BD Logistics krijg je de mogelijkheid om je verder intensief te ontwikkelen. Binnen de functie krijg je de kans om samen met jouw collega’s boeiende uitdagingen aan te gaan.
Daarnaast bieden wij een vast contract met een aantrekkelijk en competitief loon, gekoppeld aan extralegale voordelen (met o.m. een bedrijfswagen, onkostenvergoeding, groeps- en hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques). 

INTERESSE?

Gelieve je CV met een begeleidend schrijven te richten tot de personeelsdienst, BD myShopi, t.a.v Liesbeth Vansintjan, Klein-Mechelen 18a, 2880 Bornem of te mailen naar jobs@bdmyshopi.com.

Gelieve volgende referentie op te geven: application architect

Indien je binnen de 2 weken na het versturen van jouw CV geen antwoord ontvangt op jouw kandidatuur impliceert dit dat we hier vandaag geen gunstig antwoord op kunnen geven.

Benieuwd naar een gepersonaliseerde strategie voor uw folderdistributie?

Vraag een offerte aan

Contacteer ons voor creatieve of digitale oplossingen op maat. 

Contact

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

6 + 1 =